Boomverzorging

Ook uw bomen hebben aandacht nodig.

E&A Groenbeheer heeft een goede kijk op bomen. Jeugd en begeleiding snoei is een belangrijke stap in het opgroeien van een boom. U moet de uiteindelijke boom voor ogen hebben en daarna pas gaan snoeien. Heeft uw boom last van waterlot, wildgroei van takjes aan de boomstam? Het natuurlijke evenwicht tussen het wortelgestel en de kroon van de boom is verstoord. De boom heeft meer wortel dan kroon en zal hierop reageren door uit slapende knoppen, lang stakerig lot te vormen. Meestal op de plaats waar een tak is weggehaald of op de stam.

Andere snoeivormen zijn:

– Onderhoudssnoei: Verwijderen van dood hout en zieke en/of zwakke takken.

– Verjongingssnoei: Meestal bij oude bomen, waarbij zeer veel dood hout in de kroon voorkomt, vaak in combinatie met bemesting.

– Vormsnoei: b.v. leibomen en dakbomen.

– Knotten: Verwijderen van alle takken tot een bepaalde lengte b.v. knotwilg.

– Kandelaberen: Alle takken innemen, zodat ze opnieuw uitlopen.

– Stabiliteitssnoei: Wegnemen van de windbelasting, vaak bij bomen die al deels zijn aangetast door houtrot (e.v.t. in combinatie met veiligheidsankers).

– Fruitsnoei: Snoeien van fruitbomen zodat ze weer een optimale opbrengst geven.

Het snoeien van bomen is werk van de boomverzorger, hij weet als geen ander hoe je veilig en op een verantwoorde manier met bomen omgaat. Laat daarom niet iedereen aan uw bomen zitten, want boomverzorging is vakwerk !!

Schuren de takken of heeft u een dubbele top in de boom? Dit is een veel voorkomend probleem die E&A groenbeheer voor u kan oplossen. Mocht er in uw tuin een boom staan waarin dode of gebroken takken(stormschade) zitten, dan klimmen wij de boom in en zullen we deze takken vakkundig verwijderen. Mochten de takken boven een huis of schuur hangen dan zullen we de takken via een katrol rustig laten zakken zodat er geen schade ontstaat. Ook voor het opkronen van uw boom bent u bij ons aan het juiste adres.